Hopp til hovedinnhold


Falck må betale over 152,5 millioner danske kroner i erstatning

I et forlik betaler Falck samlet 152,5 millioner kroner i erstatning til ambulanseselskabet Bios, Region Syddanmark og konkursboet etter Bios. Bios-advokat har tidligere meldt at at selskapets tap kan være tilsvarende et tresifret millionbeløp, ifølge Jydske Vestkysten.

Ambulansevirksomheten Bios må trolig ta til takke med mindre enn selskapet hadde forventet. Det ligger fast etter at Falck mandag meldte at virksomheten samlet sett betaler 152,5 millioner kroner i godtgjørelse til Region Syddanmark, Bios og omkring 500 kreditorer i Bios' konkursbo.
Forliket mellem partene er blitt inngått etter en lang og betent konflikt som har sitt utspring i 2014. Bios vant et ambulanseanbud i størstedelen av Region Syddanmark og skulle overta etter Falck. Ambulansedriften ble veldig vanskelig for det nederlandske ambulanseselskapet, og det viste det seg at Falck bar en stor del av skylden for.
I januar ble Falck politianmeldt til Konkurrencerådet for å ha misbrukt sin dominerende posisjon på markedet ved å gjennomføre en strategi som skulle ekskludere Bios.
Hvor store beløp hver part nå får i erstatning er hemmeligt

Nederlandsk taushet

Region Syddanmark opplyser i en pressemelding at regionen får tre fjerdedeler av et samlet krav på 120 millioner kroner som blant annet dekker lønnskrav for de medarbeidere som ble overdratt til regionen i forbindelse med Bios' konkurs. Det svarer til 90 millioner kroner, hvilket regionsrådsformann i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), dog ikke ønsker å bekrefte.
- Jeg synes at vi kan glede oss over at alle de verserende sakene som gikk på kryss og tvers med alle parter nå blir lukket ned, og at det kommer en pen økonomisk kompensasjon i regionskassen, sier hun.
Det etterlater en resterende erstatningssum på 62,5 millioner kroner som fordeles blant de øvrige parter - herunder Bios.
Les mer om saken hos Jydske Vestkysten