Hopp til hovedinnhold


Falck henter milliarder i Tyskland og USA

Falck har allerede omsatt for nesten to milliarder kroner årlig på det amerikanske markedet, og en avtale i Tyskland er nylig skrevet under. Falck vil satse flere milliarder i de to landene, skriver Dagens.
Flere danske Falck-ambulancer er kjørt mot Tyskland og USA, og det er allerede blitt en milliardaffære.
Det danske redningsfirmaet Falck vil nå satse langt mere på en milliardomsetning på de to markedene. Det skriver Børsen.
Senest har Falck kjøpt Nordtyske Gard og i forlengelse av at flere deler af den offentlige sektor i Tyskland blir privatisert, så regner Allan Søgaard Larsen som er toppsjef i Falck, med en enda større tilstedeværelse.
– Vi er klar til at vokse på de store oppgavene som kommer, sier toppsjefen til Børsen og forklarer at det er de beste forudsetninger i de to landene, fordi de har verdens største ambulansemarkeder.
Tilbakegang i Danmark
Falck rykker ikke kun inn på det tyske og amerikanske markedet, fordi det er et stort potensial der. Det skyldes også den danske ambulansesituasjonen. Falck har i mange år hatt 85 prosent av markedet, men det tallet ser ut til å bli langt mindre ved regionenes neste anbudsrunde.
Akkurat som Falck rykker ut på utenlandske markeder, så gør redningsfirmaer fra andre land det samme med Danmark. Det svenske Samariten har blant annet kjørt over Storebælt og inn som konkurrent ved siste anbud. Og nå har SOS International meldt seg som en mulig leverandør.
Falck er til stede i 21 land. Blant annet i Sør-Amerika hvor de har satt seg godt i markedet.
Les mer om saken hos Dagens