Hopp til hovedinnhold


Falck har kjøpt opp Responce etter at de vant anbud i sør i Danmark

Falck viser tenner ved å kjøpe opp Responce, vurderer helseøkonom. Regionen kan lene seg tilbake og nyte konkurransen, ifølge Fyens Stiftstidende.

Bakgrunn: Falck tapte anbud i Syddanmark
Les også: Tidligere helsedirektør mener at ambulansesaken er bekymrende - Bios har ennå ikke ansatt en eneste dansk ambulansearbeider
Med oppkjøpet av Responce sender Falck et signal til Region Syddanmark, mener helseøkonom Keld Møller Pedersen på Syddansk Universitet om at den tradisjonsrike ambulansetjenesten ikke lar seg skubbe ut av det syddanske markedet.
- Falck signaliserer at de aggressivt vil forsøke å holde fast på markedet. V
Ved kjøpet gjenvinner Falck tapt terreng, og skal fra 1. september fortsatt kjøre ambulansene på Vestfyn og i Trekantområdet, mens selskapet mister resten av regionen til hollandske Bios.
Responce-kjøpet er en opplagt manøver for Falck, mener Pedersen:
– Falck er en virksomhet med god økonomi, og det kan man demonstrere ved simpelthen å kjøpe opp konkurrenter. Derfor er jeg også spend på å høre, hva konkurransemyndighetene sier til dette her.
Han vil ikke vurdere om kritikken fra Responces eier om alt for lave priser på ambulansemarkedet - med særlig hentydning til Bios -holder vann.
Les mer om saken hos Fyens Stiftstidende