Hopp til hovedinnhold
HLR. Enkelte pasienter har fordel av å få kompresjoner helt inn til sykehuset. Foto: Thinkstock


Fagforbundet støtter viktig innsamling

Innsamlingsaksjonen som pågår for Lucas 3 brystkompresjonsmaskin til ambulansene på Agder, fortsetter.

Nå støtter Fagforbundet Agder det gode formålet, melder Frolendingen.

I en pressemelding forteller Christin Haslestad, leder Yrkesseksjon helse og sosial ved Fagforbundet Agder, at de trår til. Dette for å hjelpe den innsamlingen som foregår ved Sørlandet sykehus i regi av ambulansearbeidere fra hele Agder.

Vi er stolt av våre ambulansearbeidere som vil gjøre det de kan for å redde liv. Lucas 3 gir dem en enda bedre muligheter til det, anfører lederen for Yrkesseksjon helse og sosial ved Fagforbundet Agder.

Felles

Innsamling til hjertekompresjonsmaskiner av typen Lucas 3 ble igangsatt av ambulansepersonell i klinikk for prehospitale tjenester SSHF.

- Fra Risør i øst til Flekkefjord i vest har det på ambulansepersonellets fritid blitt samlet inn midler som skal sørge for anskaffelse av hjertekompresjonsmaskiner til ambulanser i hele regionen via sykehusets innkjøpsavdeling, forklarer Haslestad..

- Sykehuset vil ha driftsansvar for service og vedlikehold etter anskaffelsen.

Etter en uforutsett prisjustering og en engangskostnad som knytter seg til intern opplæring av eget personell, samt opplæring av medisinskteknisk personell på sykehuset ligger vi dessverre litt etter for å nå målet om anskaffelse av 12 stk. Lucas 3 maskiner, forklarer Christin Haslestad, som selv jobber i ambulansetjenesten.

Les mer om saken hos Frolendingen.