Hopp til hovedinnhold


Fagbrev som ambulansearbeidere

Marianne er fra før utdannet sykepleier, og har jobbet fast ved ambulansetjenesten i Aure i flere år. – For å fortsette i stillingen min, krevdes det at jeg tok fagbrev som ambulansemedarbeider. Dette er en krevende utdannelse.

Ann Kristin Gundersen og Marianne Kile Sandvik er i dag ansatt ved Ambulansestasjonen Falck Emergency i Aure. Begge har nylig fått fagbrevet. Marianne har studert til ambulansemedarbeider som privatist, mens Ann Kristin gikk Aftenskolen i Trondheim, skriver Nordvestnytt.

Marianne er fra før utdannet sykepleier, og har jobbet fast ved ambulansetjenesten i Aure i flere år.

– For å fortsette i stillingen min, krevdes det at jeg tok fagbrev som ambulansemedarbeider. Dette er en krevende utdannelse. Jeg studerte som privatist. Hadde fordelen med at Ann Kristin også tok utdannelsen, samtidig som vi hadde egen veileder her på stasjonen mens vi var lærlinger, forteller Kile Sandvik. De forteller at det er en krevende eksamen.

– Eksamen bestod av en teoretisk og en praktisk del som gikk over tre dager. Vi måtte inn til byen for å ta praktisk eksamen. Det ble litt annerledes enn det vi er vant til her. Der var det korte avstander, og mer hektisk.  Her har vi lange avstander, forteller Kile Sandvik og Gundersen.

Les mer og se bilde i Nordvestnytt