Hopp til hovedinnhold


Evenes-helikopteret er snart i lufta

Det nye ambulansehelikopteret som skal betjene Nord-Norge, begynner å fly på sine første oppdrag fra Evenes om tre uker, melder Pingvinavisa.
– Det er utrolig mange ting som ikke er klart enda. Nå trener vi på rutinene for helikopterleger og redningsmenn, men vi kommer til å være operative 30. april. Helt sikkert, lover Bård Rannestad.
Han er medisinsk leder for luftambulansen i UNN, har jobbet som helikopterlege i fire år, og er anestesilege på hjerteseksjonen i Tromsø. Han har også vært medisinsk prosjektleder for etableringa av den nye basen og har nærmest jobbet dag og natt det siste året for å få alt på plass. Han er sliten, men godt fornøyd med resultatet av jobben.
– Det er et utrolig privilegium å få være med på å starte et nytt helsetilbud i 2015, forteller han entusiastisk.

Tre timer i lufta

Og den nye maskinen kommer helt klart til å styrke det akuttmedisinske tilbudet i Ofoten, Vesterålen og Hålogaland. De nasjonale kravene er 15 minutter utrykningstid, fra alarmen går til helikopteret skal være i lufta. Det er et krav som ikke er noe problem for ambulansehelikopteret i nord.
– Vi er kjappe og kan være helt nede i seks-syv minutter når været er bra. Men det er klart at det tar litt lengre tid hvis vi må planlegge flygningen nøye når vinter, mørke og vær rår, forteller Rannestad videre.
Les mer om saken hos Pingvinavisa