Hopp til hovedinnhold


Euro-Lans og Tamlans lager avtale om samarbeid på ambulansemarkedet

Euro-Lans i Backaryd og finske Tamlans har nå undertegnet en avtale om samarbeid på ambulansemarkedet. Som første steg presenterer Euro-Lans en helt ny ambulansemodell for det svenske markedet, en VW Amarok NEGEA, melder HVBguiden. NEGEA står for Next Generation Ambulance.
– Våre kunder spør ofte etter ulike typer av ambulanser for å dekke sitt behov i kommunen. Samarbeidet med Tamlans gjør at vi nå øker produktutvalget vårt med ambulanser innen storbilkonseptet, sier Patric Mohag, forselger av ambulanser på Euro-Lans.
Jaakko Lohjansalo, produktsjef for ambulanser på Tamlans sier:
– Vi er glade for å innlede et samarbeid, og jeg tror det kommer til å gi begge selskaper en hel del nye muligheter i framtiden.
Avtalen mellan Euro-Lans og Tamlans innebærer at man nå samler 35 års erfaring og kunnskap innen ambulansebygging, og begge selskaper har store forventninger til samarbeidet.
Kort om selskapene:
Tamlans er et finskt selskap med hovedkontor i Tammerfors, Finland. Tamlans har spesialisert seg på å lage ambulanser, redningskjøretøy, småbusser og minibusser.  
Euro-Lans er et svenskt selskap som inngår i konsernet Nordic Vehicle Conversion AB, med hovedkontor i Backaryd, Sverige. Euro-Lans bygger blant annet ambulanser, politibiler, redningskjøretøy og sikkerhetskjøretøy. 
Mer informasjon finnes på www.eurolans.se og www.tamlans.fi
 
Les hele saken hos HVBguiden