Hopp til hovedinnhold


Etterforskningen av ambulansekapringen trolig ferdig innen april

32-åringen som er siktet for ambulansekapringen i Oslo i fjor, må sitte fire nye uker i varetekt. Samtidig gjenstår det en del etterforskning i saken, melder NTB.

32-åringen har sittet i fengsel siden han 22. oktober i fjor ble pågrepet etter at han kapret en ambulanse på Rosenhoff i Oslo og deretter kjørte videre til Torshov, der han ble stoppet etter en dramatisk biljakt.

Onsdag ble han varetektsfengslet for fire nye uker av Oslo tingrett.

Mannen er siktet for drapsforsøk på et eldre ektepar, en mor og et tvillingpar på sju måneder som lå i en barnevogn. I tillegg er han siktet for befatning med våpen og oppbevaring av en betydelig mengde narkotika.

Ferdig i første kvartal

I den nye fengslingskjennelsen skriver retten at det fortsatt er fare for nye alvorlige straffbare handlinger som begrunner fengsling.

Det kommer også fram at påtalemyndigheten nå nærmer seg slutten på etterforskningen.

– Etterforskningen synes å ha god fremdrift, men påtalemyndigheten opplyser at det fortsatt gjenstår en del både taktisk og teknisk etterforskning. Det er derfor for tidlig å si noe sikkert om når etterforskningen antas å være ferdig, men i løpet av første kvartal 2020 er per i dag fortsatt et realistisk mål, skriver retten.

Politifolk siktet

Under jakten på den kaprede ambulansen avfyrte politiet minst 19 skudd, hvorav ett av skuddene traff et vindu på et bakeri på Torshov. Fire tjenestepersoner er siktet fordi det ble tatt beslag i tjenestevåpnene deres. Personene er likevel ikke formelt siktet.