Hopp til hovedinnhold


Etablerer reserveløsning for AMK-sentralen

Helse Sør-Øst skal sikre nødnummeret 113. Nå etablerer de en reserveløsning som skal være på plass før AMK-sentralen i Østfold og Oslo og Akershus slås sammen, melder NRK Østfold.

Senest i forrige uke hadde AMK sentralen i Oslo og Akershus problemer og folk ble bedt om å ringe politiets nødnummer.

Stor felles sentral forutsetter reserveløsning

Etter flere runder med protester ble i fjor AMK-sentralen i Østfold vedtatt nedlagt, og fra sommeren 2015 blir det en stor felles sentral for hele Østfold, Oslo og Akershus.
http://www.nrk.no/ostfold/bekymret-for-ny-amk-sentral-1.11701123
Sammenslåingen forutsetter en reserveløsning, forteller Fredrik Westmark som er prosjektleder for Felles AMK-tjenester SØ/OUS.
Før vi flytter over sentralen, så skal det være en reserveløsning som står et annet sted. Hvis man får et strømbrudd på AMK-sentralen så har man noen timer med batterikapasitet. I den tiden kan man forberede og flytte sentralen til reserveløsningen.

Ikke fullverdig reserveløsning

Reserveløsningen som etableres skal ligge på Lørenskog, men en fullverdig reserveløsning blir det ikke, forteller Fredrik Westmark.
– Det blir en god nok løsning til å ta imot telefoner og sende ut ambulanser for en periode. Men ikke en tro kopi av en full AMK-sentral, men tilfredsstiller krav for en reserveløsning.
Les mer om saken hos NRK