Hopp til hovedinnhold


– Et under at ingen døde

Både ansatte og pasienter ved Lærdal sykehus måtte trå til da 44 av de røykskadde fra tunnelbrannen i Gudvangatunnelen i løpet av en snau time ankom det lille sykehuset, melder Dagbladet.
Med normal kapasitet på rundt 20 sykesenger ble de ansatte ved sykehuset i Lærdal satt på en ekstra hard prøve. Sykehuset driver ikke med mye akuttmedisin.
I all hovedsak er det planlagte operasjoner av kne og hofter som foregår der.
- Vi har jo en medisinsk avdeling her, men dette er langt utenfor det kompetansefeltet vi har. Pasientene har alle røykskader i større eller mindre grad. Noen må holdes til observasjon en stund, da de kan utvikle senskader. I alle fall 10 til 12 timer, og så undersøkes på nytt, forteller Truls Jellestad, overlege ved ortopedisk avdeling.
Han legger til at pasientene har inhalert meget giftig røyk. Røyk som kan gi hevelser og væske i lungene, og skade folk alvorlig.

Et under

Overlege Jellestad bærer preg av en dag utenom det vanlige. Ikke minst er han preget av det faktum at alle inne i tunnelen klarte å komme seg ut fra brannen og den tette røyken.
- Det er et under at ingen omkom, for røyken var så mørk og tett at de så ingen verdens ting. De fleste gikk tre kilometer i dette for å komme seg ut og inhalerte store mengder giftig røyk, forteller han.
Les mer om saken hos Dagbladet