Hopp til hovedinnhold

– Et fantastisk miljø, stasjonen i Rauma

DEKKER ET AV NORGES MEKTIGSTE FJELLOMRÅDER: Isfjorden stasjon i Rauma kommune i Romsdal har blant annet elven Rauma (i bakgrunnen), Trollstigen og kjente topper som Romsdalshorn, Trollveggen, Vengetind og Karlskråtind på rekke og rad. Kommunen grenser til Nesset i nord og øst, til Skjåk i sør og i sørvest til Nordal og Stordal. Kommunesenteret er Åndalsnes, men Isfjorden ligger midt i området og har like mange innbyggere. Foto: NTB scanpix


– Vi har et veldig godt miljø her, smiler Lars Kristian Haugan. Herdis Tveiten Hønsvik og Tonny Uran nikker enig.

Fra Ambulanseforum nr. 2 2017. Tekst: Thor A. Nagell. Foto: Roar Vestad og Scanpix

Isfjorden stasjon dekker kjente områder som Trollveggen og Trollstigen. I stasjonsområdet finner man også spektakulære fjell som Kyrkjetaket, Vengjetindan og Juratind.

Det er en stille formiddag på ambulansestasjonen idet vi ankommer i fint vintervær, men med såpeglatte, underkjølte veier. Den ene av de to bilene er ute på oppdrag, og inne på stasjonen er det bare to ansatte til stede når vi ankommer sammen med fungerende stasjonssjef Lars Kristian Haugan.

Natten før var det ekstremt travelt her. Det var så travelt at man så seg nødt til å be om assistanse fra en av de mange bilene som var stasjonert på Setnesmoen i forbindelse med et kurs for innsatsleder helse akkurat denne uka.

Herdis avsluttet sent på natten – etter 16 timers utrykning.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.