Hopp til hovedinnhold
Det ble flere skudd i 1.15-tiden natt til lørdag på utsiden av London pub i sentrum av Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB.

Et år etter terroren: – Godt å oppleve at det vi har lært faktisk sitter

Det ble flere skudd i 1.15-tiden natt til lørdag på utsiden av London pub i sentrum av Oslo. Foto: Javad Parsa / NTB.


Ambulansearbeider Morten Urfe forteller om oppdraget midt i Oslo sentrum for et år siden.

Ambulanseforums artikkel «Oslo-skytingen 25. juni» og podcasten «Du puster for fort» nummer 79 forteller om hvordan operativ ledelse jobbet under katastrofen i forkant av Pride. Evalueringsrapporten av PST og politiet som nylig kom, omhandler også kvaliteten på arbeidet som skjedde på skadestedet. Utvalget er fornøyd med hvordan de tre etatene brann, helse og politiet organiserte skadestedet og mente at trening og øving av PLIVO-prosedyrene var en viktig suksessfaktor.  Under teknisk gjennomgang sent på natten etter hendelsen, understreket man at økt bruk av ørepropp fra radioen var en av forbedringsfaktorene. Ellers fikk mannskapet mye skryt. 

Sjeldent i sentrum

Meningen var at Morten Urfe og skribenten fra Ambulanseforum skulle ta noe leskende på London pub, der han gjorde en innsats for Ullevål ambulansestasjon for et år siden. Ettersom de ennå ikke hadde åpnet for dagen, ble det «Per på hjørnet» som også var under angrep den natta. Morten Urfe forteller at han ikke vært i denne gata siden nattevakten i fjor sommer. Det handler ikke om at det gir vanskelige følelser, men han er sjelden i sentrum når han ikke er på jobb. 

Ambulansearbeider Morten Urfe opplever det som greit å være tilbake i området der han gjorde en innsats under Pride-katastrofen. Foto: Tori Flaatten Halvorsen.

– Fungerte perfekt

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.