Hopp til hovedinnhold


Erna roser redningsarbeidet

Erna Solberg møtte mandag formiddag pressen i Lærdal. Hun mener redningsarbeidet etter storbrannen imponerer, ifølge VG.
Politiet i Sogn og Fjordane fikk melding om en brann i et bolighus i Kyrkjegata i Lærdalsøyri klokken 22.54 lørdag kveld. Brannen spredte seg raskt til omkringliggende bolighus og terrenget rundt. Minst 23 bygninger, blant dem 16 bolighus, er ifølge politiet brent ned til grunnen.
Over 411 mennesker ble undersøkt av helsemannskap og rundt 100 personer er behandlet for røykskader. 32 personer lå på sykehus natt til mandag.
- Det er mange helter i Lærdal. Det er selvfølgelig mange i redningsetatene, men også de mange frivillige som hjelper til. Dette viser Norge på sitt beste. Alle trår til når noe skjer, sier Solberg.
Statsministeren sier at bildene fra Lærdal har gjort inntrykk.
- Det må ha vært en katastrofalt sterk brann, sier hun.
Solberg sier at staten kommer til å bidra når det brannrammede lokalsamfunnet skal bygges opp igjen.
- Staten stiller alltid opp når det er ekstraordinære utgifter etter en katastrofe. Det viktige er at kommunen selv får definere hva som må gjøres. Så skal de vite at når det gjelder gjenoppbygging av infrastruktur og annet så stiller staten opp, sier statsministeren.
Les mer om saken hos VG