Hopp til hovedinnhold


Er klar over at ambulansetjenesten sliter

Leder av Prehospital senter ved Oslo universitetssykehus, Terje Strand, er ikke overrasket over bekymringsmeldingene fra Follos ambulansesjåfører. Han sier at dette er ting de jobber med, ifølge Østlandets Blad.
– Vi ser at ting må gjøres, og at aktiviteten stadig øker. Klart det er snakk om ressurser. Men vi må også forsøke å utnytte de vi har optimalt. Dette er noe som opptar oss veldig, og vi kjenner igjen den virkeligheten de beskriver, sier Strand.
Strand legger til at han ikke har vært lenge i stillingen, men det har vært flere møter hvor ambulansesituasjon har vært hovedtema. Strand kan fortelle at deres ambulanseområde har rundt 140.000 oppdrag i året.
– Nå vil det skje noe i Follo til høsten. Da blir det hva vi kaller First Responder på Nesodden. Det er en ambulanse betjent med en person som rykker først ut, og vurdere vider oppfølging. Dette bør ta litt av trøkket, og spare noen turer. Både der hvor pasienten må fraktes videre med luftambulanse og der hvor det ikke er behov for ambulanse i det hele tatt sier Strand.
Les mer om saken hos Østlandets Blad