Hopp til hovedinnhold

Englandsfareren

Stian Mohrsen, norsk ambulansearbeider, har blitt rekruttert som paramedic i luftambulansetjenesten i Southhampton. Foto: Ståle Eriksen


Stian Mohrsen (28) er trolig den eneste norske ambulansearbeideren som jobber i engelsk ambulansetjeneste. Nå gjør han karriere som Advanced Critical Care Paramedic i ambulansehelikopter.

Fra Ambulanseforum nr. 2 2019. Tekst: Live Oftedahl Foto: Ståle Eriksen

Det har akkurat bikka et nytt år i England. Fuglene kvitrer i Andover, en erkebritisk engelsk småby en times togtur sør for London. Rett bortenfor togstasjonen ligger små rekkehus av murstein, deretter en liten park med en bekk og en bro som tatt rett ut av Ole Brumm i Hundremeterskogen.

Stian Mohrsen kommer kjørende med kjæresten Megan Worsfold i en svart Hyundai. Han skal ta oss med til sin helt nye arbeidsplass ved University Hospital Southampton NHS Foundation Trust, som HEMS eller Advanced Critical Care paramedic i Hampshire and Isle of Wight Air Ambulance (HIOWAA).

Hvordan havnet han her? Han sier omtrent som Norges tidligere nasjonal-tv-kokk Ingrid Espelid Hovig som alltid pleide å si «no har me juksa litt» når ulike retter ble tryllet fram på tv-en.

– Jeg juksa litt. Hovig var nok mer av en perfeksjonist enn en jukser, men hva er Stian? Han er tilsynelatende nabogutten som alle liker, fra Lillestrøm og Vormsund. En fyr som både gamle nabofru Olsen og jevnaldrende digger.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.