Hopp til hovedinnhold


Endrer fargene igjen

Bare fire måneder etter at prøveperioden med nye politibilfarger startet, blir bilene betydelig mer gule og svarte. Men våpenskjoldet er heller ikke nå med på skissene.

Bare fire måneder etter at prøveperioden med nye politibilfarger startet, blir bilene betydelig mer gule og svarte. Våpenskjoldet er heller ikke nå med på skissene, skriver Politiforum.

Perioden med å prøve ut fluoriserende og reflekterende gul farge i den sterkest tillatte graden, har vist seg å være for dårlig. Det er for lite kontraster mellom de gule stripene og bilens hvite bakgrunnsfarge, har Politidirektoratet kommet til - og endrer nå fargene vesentlig.

- Dette er et pågående prøveprosjekt, hvor vi gjør forbedringer underveis. Målet er å komme frem til en bil som er godt synlig under ulike lysforhold, samtidig som uniformeringen tydelig viser at det er en politibil, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik.

- Dersom pilotprosjektet viser at det er hensiktsmessig å endre dagens kjøretøysuniformering, kan den nye uniformeringen bli tatt i bruk når ny bilavtale er på plass i 2012, sier Refvik.

Les mer om saken og se bilder i Politiforum