Hopp til hovedinnhold


ENDELIG: Akuttmedisinsk podkast på norsk

Den 20. februar får Norge den første rendyrkete podkasten i akuttmedisin. To dager etter vil Ole Kristian Andreassen, som står bak podkasten, og Ambulanseforum ha lanseringsfest kombinert med slippfest for Ambulanseforum nr. 1 2018 – Den nye paramedisineren på Dattera til Hagen i Oslo.

Planen er å ha slippfest for hver utgave av Ambulanseforum forskjellige steder i landet - om konseptet slår an.

Vil du være med på lanseringsfesten? Sjekk programmet her!

Podkastelsker fra Gol

Ole Kristian (29) lager podkasten på helt eget initiativ. Han er fra Gol, og har blant annet jobbet på AMK i Vestre Viken tidligere. Siden 2013 har han jobbet som vikar i Oslo universitetssykehus sin ambulansetjeneste. I mai fikk han fast jobb på Smestad. Samtidig var han ferdig med paramedic-utdanningen på NTNU Gjøvik.
– Jeg har hørt masse på podkast selv, og blant annet mange gode forelesninger fra universiteter i USA om akuttmedisin. Jeg savnet noe på norsk. Sykepleier+ har litt, og Universitetet i Stavanger noe.
Framover skal han invitere fagpersoner og folk han ser opp til i det akuttmedisinske miljøet. Målgruppa er dem som jobber i faget. Han merker allerede nå at folk er veldig entusiastiske. Det har ikke vært vanskelig å få gode fagfolk til å stille opp til intervju.

Hver tirsdag

Planen er å legge ut en episode hver tirsdag fra den 20. februar. Hva som kommer holder han hemmelig foreløpig:
– Folk skal ikke vite hva som kommer!
Podkasten har fått navnet «Du puster for fort».
Dette er en av setningene han husker godt da han hospiterte i ambulansetjenesten, og var med å hente en som var skadet i en slalombakke. (Ambulansepersonell er over gjennomsnittet interessert i pasienters respirasjonsfrekvens.)
Hver episode vil være rundt 20 minutter og vil bli lagt ut på iTunes og Podbean.
Han har nettopp lansert en egen Facebookside: Du puster for fort, samt en egen Instagramkonto: @dupusterforfortpodcast.
Det er bare å følge, og bare å glede seg!