Hopp til hovedinnhold


Elbilen Think blir ambulanse

Den nederlandske øya Terschelling satser miljøvennlig med sin nyeste ambulanse.

Den nederlandske øya Terschelling satser miljøvennlig med sin nyeste ambulanse.

Selskapet UMCG Ambulance Service har nemlig utrustet Think City med dekor, blålys og medisinsk utstyr, og satt den inn som ambulanse på den lille øya nord i Nederland.

De som måtte være bekymret for hvordan en båre passer inn i den lille elbilen, trenger ikke bekymre seg. Den nye ambulansen skal bare være en støttebil for de andre ambulansene, og sørge for at førstehjelpen kommer frem, skriver det norske selskapet i en pressemelding.

Heller ikke rekkevidden på 180 kilometer bør være noe problem på Terschelling. Den vestfrisiske øya er bare 30 kilometer lang og to til fem kilometer bred, og en 15 kilometer lang vei forbinder de seks landsbyene. I tillegg har øya ifølge Wikipedia 83 kilometer sykkelsti.

El-politibiler
Ifølge Think er elektriske ambulanser et gammelt konsept. Tidlig på 1900-tallet hadde ambulanser elektrisk drift, skriver de i pressemeldingen.

Nyheten kommer like etter at britisk politi offentliggjorde at de vil teste ut Mitsubishis elbil i-MiEV som politibil. BBCs «Top Gear» var langt fra overbevist, og mente at kriminelle nå lett kunne rømme ved simpelthen å kjøre 160 kilometer i rundt 80 km/t.

Terschellings miljøvennlige valg av førstehjelpsbil har kanskje sammenheng med at en stor del av øya er naturreservat. Kommunen har som mål å gjøre øya CO2-nøytral.

Blir finsk
Think har hatt store økonomiske problemer, men tilførsel av over 250 millioner kroner i frisk kapital i vår reddet selskapet.

Produksjonen av elbilen flytter fra Aurskog til Valmet-fabrikken i Finland, der også luksusbiler som Fisker Karma og Porsche-modellene Boxster og Cayman blir produsert.