Hopp til hovedinnhold


– Egnet til øvingssenter

Justisminister Anders Anundsen likte det han så da han besøkte Beredskapssenteret i Elverum lørdag. – Her ligger det godt til rette for et regionalt øvingssenter for nødetatene, sa Anundsen ifølge Østlendingen.
En skogbrann i Snertingdal nord for Gjøvik ga en reell og virkelig ramme rundt omvisningen da Anundsen og hans følge toget gjennom Alarmsentralen for Innlandet. Det ble lagt til Elverum etter mye krangel og mange innsigelser fra Gjøvik som mente den skulle ligge der.
Leder for Alarmsentralen, Trond Brenden, ga justisministeren en kort innføring i sentralen som tar imot meldinger og dirigere mannskaper i 46 kommuner i et område større enn Danmark.

– Under samme tak

Alarmsentralen Innlandet ble plassert i Elverum til tross for intense protester fra Gjøvik. I forbindelse med politireformene er det bestemt at alarmsentralene for brannvesen og politi skal samlokaliseres. På sikt er målet å samle alle nødnumrene, også helsevesenets AMK under samme tak.
Daglig leder for alarmsentralen, Trond Brenden, lovet at Elverum ikke skal krangle på omleggingen.
– Det viktigste er at vi blir lokalisert under samme tak, blir kjent med hverandre over kaffekoppen på pauserommet. Bare på den måten får vi den nødvendige forståelse og innsikt for hverandres behov, og kan begynne å jobbe bedre sammen. Jeg har forstått det står mellom Hamar og Gjøvik. Det er det samme for oss hvor det blir liggende, bare det blir samlokalisert, sa han.
Les mer om saken hos Østlendingen