Utenriks
Egen «fyllekspress» i London
Ambulansepersonellet jobber på det som er kjent under navnet «Fyllebussen», og desember er den absolutt travleste tiden i året. Brian Hayes, militærveteran fra Bosnia, står bak tiltaket med «Fyllebussen». Meningen var å avlaste allerede svært travle ambulanser, legevakter og AMK-sentraler.
Ambulansepersonell jobber på det som er kjent under navnet «Fyllebussen», og desember er den absolutt travleste tiden i året. Brian Hayes, militærveteran fra Bosnia, står bak tiltaket med «Fyllebussen». Meningen var å avlaste allerede svært travle ambulanser, legevakter og AMK-sentraler,skriver Side 2.
– Jeg ba dem gi meg en ambulanse, et par folk å jobbe med og så ville jeg plukke opp drita folk på gata. Får man en telefon mellom 23 og 4 om natta vedrørende personer under 30 år som ikke føler seg så bra, så er det nesten garantert at det dreier seg om alkohol, forteller Hayes.
Busstjenesten startet i 2005, og Hayes forteller at det hvert år er flere fulle folk i gatene. I løpet av 2011 har fyllemannskapet hjulpet rundt 70.000 personer, 10.000 flere enn året før.
Anslagsvis 2000 kroner er kostnadene forbundet med hver person som får behandling i fylla. Det totale beløpet er nærmere 25 milliarder årlig.
De første meldingene kommer like rundt klokken ni på kvelden.
– Etter midnatt blir det helt vilt. Fra klokken ett og utover er legevakter og ambulanser overfylt av overstadig berusede folk. Og det er alle typer mennesker, fra 12-åringen som har drukket seg full på en parkeringsplass, til den 55 år gamle redaktøren i dress. På denne tiden av året har du også de som ikke pleier å gå ut, og ender opp drita.
De personene som ikke klarer å ta vare på seg selv, sendes videre til et av byens sykehus, som har åpnet et midlertidig senter der folk kan bli edru.