Hopp til hovedinnhold


Duket for heftig anbudskonkurranse

I månedsskifte mars-april ble det kjent at Scandinavian Air Ambulance (SAA) fusjonerer med det londonbaserte Avincis Group, melder Nordlys.

Selskapet er et av verdens ledende tilbydere av kvalifiserte lufttransporttjenester, og tar over 84, 6 prosent av selskapet til Nord-Norges tidligere ukjente flymillionær Henry Hansen (57) fra Troms.

Han etablerte den svenske delen av Scandinavian Air Ambulance i 2001, og har siden den gang lagt grunnlaget for et av nordens største fly- og helikopterselskaper, ifølge Nordlys.

- Vi har offensive planer om å videreutvikle selskapet, og da må vi ha mer muskler. Dermed blir det naturlig at det kommer inn nye profesjonelle eiere med god kunnskap til bransjen, og som kan bidra med mer penger, sier Hansen til Nordlys.

Anbud neste år

Fusjoneringen er et ledd i SAAs planer for det norske markedet der både helikopter- og flykontrakter skal ut på anbud neste år.

- Nå gir vi full gass, og sikter oss mot 12 helikopterbaser, ti flybaser, og mest sannsynlig en jetmaskinkontrakt. De langsiktige planene gjør oss veldig gira, sier Hansen som skal reinvistere det meste av utbytte etter salget tilbake i selskapet.

Med alle fly- og helikopterbasene som er spredd over Sverige, Finland og Danmark tranpsporterer Scandinavian Air Ambulance per i dag rundt 14.000 pasienter i året via åtte fly og 14 helikoptere.

Les mer om saken hos Nordlys