Hopp til hovedinnhold


Dømt for ambulanseran

41-åringen som krasjet i bilen til biskop Stein Reinertsen og deretter stakk av gårde med en ambulanse, er dømt til elleve måneders fengsel, melder Fedrelandsvennen.

Fredag 21. november i fjor ble 41-åringen sendt til sykehuset i Kristiansand etter en kollisjon ved Bjørndalssletta. Da ambulansen stoppet ved akuttmottaket, fikk 41-åringen kontroll over ambulansen og kjørte fra stedet. Han ble senere på natten pågrepet i Vågsbygd.
- Jeg tok med meg en vinflaske og satte meg bak rattet. Etter Varoddbrua kjørte jeg inn i den røde bilen bakfra. Det neste jeg husker, er at jeg satt fastspent i en ambulanse. Da fikk jeg panikk og ville bare komme meg bort, fortalte 41-åringen da han forklarte seg i Kristiansand tingrett sist uke.

- Dro føreren ut

I retten erkjente han straffskyld for uaktsom kjøring og for å ha kjørt bil i beruset tilstand. Blodprøven viste at han hadde 1,39 i promille. Han erkjente også at han hadde stjålet ambulansen, men nektet for at han hadde ranet den til seg ved å slå til den kvinnelige ambulansesjåføren.
Tingretten legger til grunn at 41-åringen dro ambulanseføreren ut av førersetet slik at hun havnet i bakken. I dommen viser retten til at dette støttes av forklaringen til ambulanseførerens kollega, som fulgte etter 41-åringen da han hoppet ut bakluka og gikk mot førersiden.

- Svekket beredskapen

I straffeutmålingen har retten vurdert det som straffeskjerpende at 41-åringen har brukt vold mot ambulansepersonell og svekket beredskapen i Kristiansand ved å gjøre kjøretøyet utilgjengelig. I formildende retning har retten lagt noe vekt på mannens uforbeholdne tilståelse for de andre forholdene han sto tiltalt for.
Les mer om saken hos Fedrelandsvennen