Hopp til hovedinnhold

Dette lærte jeg av advarselen

Jeg begynte å tvile på meg selv som fagperson, om jeg var kompetent. Foto: Jon Gaute Klubben


Paramedic Thomas Green gjorde en feil på et oppdrag. Klagesaken og advarselen ble en voldsom personlig belastning, men den lærte ham også enormt mye.

Fra Ambulanseforum nr. 4 2017. Tekst: Live Oftedahl

«Nå rykker vi ut til en mann som har fått hjertestans ute,» forteller Thomas Green på voice over. De er i full utrykning. «Pasienten har vært livløs ti til tolv minutter før vår ankomst.» Det klippes til gjenoppliving på stedet hvor Thomas har ledelsen. Han snakker med både pårørende og teamet på en gang. De gir sjokk. Får puls. Flytter pasienten over på båra og tar ham med til sykehuset. Mannen våkner på vei inn. «Det er en midlertidig bekreftelse på at vi kanskje denne gangen har lykkes i å gjenopplive pasienten,» sier Thomas.

Scenen er hentet fra «Sykehuset». Sesong 1, episode 40, en av de første seriene fra sykehusnorge i sjangeren reality/ dokumentar. (1)

Fra skryt til tilsynssak

Å få ROSC på en hjertestans er ikke hverdagskost. Et vellykket oppdrag. Thomas var nærmest blitt halvkjendis på Lørenskog etter å ha vært med i en sesong av programmet «Sykehuset» på TV3.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.