Hopp til hovedinnhold


– Dette er akutt. Vi skal ha ambulanse

Men AMK fryktet for beredskapen og ville sende Solveig Marit Eliassen i drosje. Timer senere dør hun på Ålesund sjukehus. Få dager før var hun ei livsglad og frisk kvinne på 55 år, ifølge Sunnmørsposten.

Les også i Sunnmørsposten: – Dette er en skandale

Fredag 18. januar i år gjennomførte Solveig Marit et mindre inngrep for hemoroideproblemer ved Ålesund sjukehus. De påfølgende dagene ble et mareritt for ektemannen Gunnar Arntsen i Eidsdal. I flere dager kjempet han for at legevaktslegen i Norddal kommune skulle besøke og vurdere kona. I tillegg ba han uttrykkelig om å få ambulanse til kona.

– Hun gledet seg til at vi skulle feire 30 års bryllupsdag på Kreta med hele familien. I stedet etterlot hun seg én enkemann, tre barn og 13 barnebarn. Hadde vi bodd i en annen kommune ville hun vært i live i dag.

De sterke ordene kommer fra enkemann Gunnar Arntsen.

Rykket ikke ut

Mandag 21. januar måtte Arntsen hente Solveig Marit på jobb fordi hun var så dårlig. De påfølgende dagene varierte formen, men ifølge Arntsens telefoner til Akuttmedisinsk kommunikasjonssentral (AMK) og legevakten, hadde hun tidvis lav kroppstemperatur, vred seg i smerte, fikk ikke i seg mat, var kvalm, klam og kaldsvettet.

– Legevakten rykket ikke ut. Jeg måtte selv være lege med å måle blodtrykk og passe på henne. Jeg fikk bare feilmelding på målingene og trodde det var noe feil med apparatet jeg hadde. I ettertid har jeg skjønt at det rett og slett var fordi trykket var så lavt, forteller Arntsen.

Les mer om saken hos Sunnmørsposten