Hopp til hovedinnhold


– Det virker skummelt

Selv om hun er snart klar for lærlingtiden som ambulansearbeider, vurderer Karianne Gaino (18) også en karriere som politi, skriver Altaposten.
– Dette var utrolig tungt. Jeg er imponert over hva politiet har på seg ute på skarpe oppdrag, utbryter Gaino, som er kledd i skuddsikker vest og hjelm. Skjoldet ble litt for tungt å holde, så venninna Solveig Vuolab (17) må ta i et tak.
Jentene var blant de hundrevis av elever som onsdag samlet seg i Finnmarkshallen for å bli inspirert på YO-messa. Både Vestfinnmark politidistrikt, pluss de videregående skolene, Alta kommune, Statoil, Statnett og mange, mange flere hadde stand for å lokke ungdommene til sitt yrke eller arbeidsplass.
Lokket av tv-serie
Karianne Gaino er nå på sitt andre år på ambulanselinja. Til høsten venter lærlingperioden på to år, før hun kan ta fagbrev. Men selv om hun er godt i gang med én karrierevei, er ikke Gaino sikker på at hun blir i ambulansen for alltid.
– Jo, jeg har tenkt på Politihøgskolen. Jeg har vært nysgjerrig på politiyrket ganske lenge. Spesielt etter at TV Norge begynte å sende den politiserien («Nattpatruljen», journ. anm.), sier 18-åringen og legger til:
– Man får spenning i hverdagen, man jobber med mennesker i forskjellige situasjoner, man hjelper litt til og må kunne lover og regler.
Kolleger passer på
Solveig Vuolab er ikke like fristet av en actionfylt hverdag.
– Jeg tror ikke jeg kunne blitt politi. Det ser veldig skummelt ut, sier Vuolab, som går teknikk og industriell produksjon på Alta videregående skole.
Les mer om saken hos Altaposten