Hopp til hovedinnhold
Fra venstre, paramedisiner Vidar Bjørge-Nilsen og stasjonssjef Finn Karstensen forteller at det er bedre plass i den nye bilen, og at akuttbilen inneholder det samme medisinske utstyret som en ambulanse, med unntak av båre. Foto: Trond Folckersahm.


" Det nye, kjørende sykehuset" kostet over én millon kroner

Paramedic på Nesodden har investert i en ny akuttbil. En Audi e-tron fullstappet med medisinsk ekstrautstyr.

Den nye bilen kan kjøre 350 kilometer på fulladet batteri. Det er en enredderbil som skal betjenes av en paramedisiner.

- Vi har lenge tenkt på å bytte ut bilene våre. Valget falt på en elbil fordi rekkevidden på de nye bilene er så god, og fordi den er miljøvennlig, sier Finn Karstensen, stasjonsleder på Søndre Follo ambulansestasjon.

Bilen inneholder samme utstyr som en vanlig ambulanse bortsett fra båre. Behandlingen skal skje på stedet, da dette ikke er en vanlig ambulansebil som kjører folk til behandling.

- Funksjonen til enredderbilen er å fungere som en first responder som starter livreddende behandling på stedet, eller å bistå en annen ambulanse på oppdrag i stedet for en legebil, sier Karstensen.

Paramedisineren som er på vakt på bilen har oppholdsrom på brannstasjonen. Der lades også bilen. Så langt har det fungert bra med elbilen. Den har ikke gått tom for strøm mens den er ute på oppdrag.

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.