Hopp til hovedinnhold


Departementet innrømmer: Det kan bli forsinkelser i AW101-leveransene

Inne i 330-skvadronens nybygde hangar på Sola fortsetter Statens havarikommisjon for Forsvaret arbeidet med å finne ut hva som fikk det nybygde AW101-redningshelikopteret til å velte under bakkekjøring 24. november, skriver Teknisk Ukeblad.

Bakgrunn: Nytt redningshelikopter veltet under testkjøring

Les også: Nå kommer det første nye redningshelikopteret til Sola

Samtidig er det nå bekreftet at mottaksseremonien, som var planlagt 20. desember, er avlyst.

I utgangspunktet hadde både forsvarsminister Frank Bakke-Jensen og justisminister Per-Willy Amundsen ryddet sine kalendere for den offisielle markeringen på Sola.

– Kan påvirke framdrift

At det tar seg dårlig ut å ha et skadet helikopter som midtpunkt på en overtakelsesseremoni, sier seg selv. Men planen har inntil nylig vært å fly over ytterligere et nytt helikopter i god tid før 20. desember. I tillegg var planen å hente hjem maskin nummer tre i slutten av januar og nummer fire i april.

Nå kan det se ut som at ulykken for åtte dager siden også kan påvirke dette:

– Justis- og beredskapsdepartementet vil komme tilbake med nytt tidspunkt for markeringen når videre fremdrift i anskaffelsesprosessen er avklart, heter det i en pressemelding.

Det skadede helikopteret med halenummer 0268 er det fjerde helikopteret som er produsert for Norge hos Leonardo Helicopters i Yeovil i Sommerset sørvest i England. Leveransen nå var allerede sju måneder på overtid.

Les mer om saken hos Teknisk Ukeblad