Hopp til hovedinnhold


Den reddende engel

Førstelistekandidaten for Horten og Borre Kr.f. gir uttrykk for at han ønsker krav til responstider i et innlegg i Gjengangeren.
For en måned siden fikk en av våre venner i Horten hjerteinfarkt midt på natta. I løpet av minutter var ambulansen på stedet og satte i gang med behandlingen. De gjorde en kjempeinnsats, de reddet livet til vår venn, skriver Zvonimir Vojtulek.
Men, dette kunne endt veldig annerledes om ikke ambulansen var i nærheten. Derfor er spørsmålet om utrykningstiden for ambulansen er viktig. Færre og større sykehus gjør at de prehospitale tjenestene desto viktigere. KrF krever at kvaliteten på ambulansetjenesten styrkes. Det burde være krav til avstand, utrykningstid og hvor høy bemanningen skal være.
Det kommer nå en helse- og sykehusplan. KrF mener det må ligge en kjeller i bunn for den planen. Og den kjelleren heter ambulansetjenesten – luftambulanse, ambulanse på båt, legevakter, akuttmottak som ikke er så langt borte at de ikke kan nås med beredskapen. I ambulansen må det stilles nasjonale krav til kompetanse.
Les hele innlegget hos Gjengangeren