Hopp til hovedinnhold


Deler ut termotepper i kulda

- Jeg har mye å takke ambulansefolkene for. Hadde det ikke vært for dem, hadde jeg ikke sittet her i dag. Stemmen brister. Det er tydelig at han er rørt. Wilfred Eriksen bor på gaten i hovedstaden.

- Jeg har mye å takke ambulansefolkene for. Hadde det ikke vært for dem, hadde jeg ikke sittet her i dag. Stemmen brister. Det er tydelig at han er rørt. Wilfred Eriksen bor på gaten i hovedstaden, skriver VG.

Ifølge de siste tellingene, bor cirka 40 mennesker utendørs i Oslo nå. Ambulansen er ute på oppdrag. De har med seg 60-70 termotepper, som skal gis bort til husløse. Hans Petter Abrahamsen (41) lyser opp når han får gaven.

Hovedstaden har vist seg fra sin kaldeste side de siste dagene. Temperaturen har enkelte netter krøpet ned mot 20 grader. I tillegg blåser det kald vind. Strømprisene er sendt til himmels, mens noen har langt større bekymringer.

- Det er helt utrolig at de klarer det. De kler seg så godt de kan, men mange får skader; frostskader og infeksjoner i sår, sier Pål Lystad i ambulansetjenesten i Oslo og Akershus.

I løpet av natt til torsdag finner ambulansemannskapene ytterligere fem uteliggere.

- Den ene var så frossen at han måtte fraktes på legevakta. Til slutt ble alle hentet inn til legevakta. Dette gjør vi vanligvis ikke, men det ble gjort et hastevedtak, sier Lystad.

Les mer om saken i VG