Hopp til hovedinnhold


De ti mest leste sakene i 2014

Leserne av Ambulanseforum har interessert seg veldig for ambulansebiler det siste året. 

Sjekk også: De ti mest leste fagsakene i 2014 

Den mest leste saken i 2014 var:

1. Sjekk hvilken bil som vant ambulanseanbudet

VG hadde et stort oppslag om Amaroken som overraskende vant i klassen for mindre ambulansebiler i november. Den er helt ny på markedet i Norge.

2. Redningskonferansen

Leserne våre er naturlig nok interessert i programmet på konferansene våre, og nytt av året var at vi skulle arrangere Redningskonferansen i samarbeid med Politihøgskolen, Stiftelsen Norsk Luftambulanse, DSB, Sivilforsvaret, FORF, Norges brannskole og Brannmannen. Det skal vi også til neste år! Foredragene på Redningskonferansen har også mange sett nærmere på.

3. Ambulanseforums program 

Det knytter seg selvfølgelig interesse til programmet på den største fag- og bransjesamlingen i prehospital akuttmedisin på høstparten. Vi lover et minst like spennende program til neste år. Mange har også vært interessert i å sjekke ut foredragene på Ambulanseforum i etterkant.

4. Quiz om nervesystemet

Flere tok utfordringen på om de klarte å få full pott på denne. Ikke så mange ga uttrykk for at de fikk det.  Quizene våre er alltid populære. Quizen om kapnografi og helsejus har også vært prøvd av mange.

5. Fikk Kongens Fortjenestemedalje

Mange har fått med seg at Geir Venås (65) fikk Kongens Fortjenestemedalje etter 45 år på vakt. Mange av dem 24/7 - 365 dager i året. I går gikk han offisielt av med pensjon!

6. – Jeg ramlet om og døde

Begge ambulanser i Bodø var opptatt da Øivind Arne Bye (69) ramlet om med hjertestans på bussen. Heldigvis var det 100 meter fra brannstasjonen.

7. Etablerer egen syketransporttjeneste ved Oslo universitetssykehus

OUS er først ute med såkalte «hvite biler». Hvilken modell har de valgt?

8. Ambulansearbeidere reddet flypassasjer

Ambulansepersonell Frank Andersen og Karen Marit Utsi fra Norge berget en mann i 60-årene på en flyvning fra Alta til Kreta natt til fredag i august. Det var det mange som ville lese om.

9. HINAS samlet ambulansenorge for å finne de beste bilene

HINAS kunne fortelle at 15 forskjellige ambulanser ble  grundig evaluert for å finne de fire mest passende for neste avtaleperiode.

10. Varsko om «hvite biler»

I desember startet Ambulanseforum en debatt om hvilke krav man skal stille til innføringen av syketransportbiler i de forskjellige tjenestene rundt omkring. Per nå ser det ut for at ulike helseforetak går for ulike modeller.
Runner ups: NM i hurtigfrigjøring - Ringerike vant, Ambulansebiler skal kunne jamme bilradioer for å få fri bane og Klarere retningslinjer for sykepleiere som ønsker autorisasjon.