Hopp til hovedinnhold


De rødgrønne får borgerlig beredskapsrefs

Den rødgrønne regjeringen fulgte ikke opp arbeidet med beredskap godt nok etter 22. juli 2011, mener flertallet i Stortingets kontrollkomité, ifølge NRK Norge.
– Vi retter kritikk mot Stoltenberg-regjeringens arbeid med beredskap, også etter 22. juli. Vi retter også kritikk mot Grete Faremos manglende oppfølging av beredskapsarbeidet, sier Venstres Abid Raja til NTB.
Han beskriver flertallets konklusjon som sterk kost, siden kritikken først og fremst rettes mot en avgått regjering.
Raja sitter selv i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, som først ved midnatt natt til tirsdag avga sin innstilling om den mye omtalte rapporten fra Riksrevisjonen.
I den blir arbeidet med beredskap i Norge sterkt kritisert, blant annet for mangel på samordning av innsatsen. Rapporten førte til en egen høring i Stortingets kontrollkomite for halvannen uke siden. Der måtte både nåværende og tidligere toppolitikere forklare seg.

Avviser rapporten

I innstillingen bes regjeringen komme med en stortingsmelding neste år som behandler de funnene Riksrevisjonen har gjort, og som behandlingen i Stortinget har avdekket, forklarer Kolberg.
Men kontrollkomiteens leder reagerer på de borgerlige partienes holdning til rapporten.
– Jeg er veldig overrasket og beklager at regjeringspartiene og KrF og Venstre så kategorisk avviser Riksrevisjonens rapport som riktig, sier Kolberg til NTB.
– De konsentrerer seg om å få sagt at det ble gjort lite eller ingenting under vår regjeringstid, mens alt er gått bra i den nåværende regjeringens tid, legger han til.
Les mer om saken hos NRK