Hopp til hovedinnhold


De nye ambulansene er for store og kommer seg ikke inn i legesenterets kjeller. – Uverdig for pasientene

KIRKENES: – Flere som jeg har snakket med melder om uverdige forhold når pasientene bæres ut fra de nye ambulansene og inn i Amfi-senterets kjeller, sier Sverre Tolk til iFinnmark (krever innlogging).

De nye ambulansene er topp moderne og «Up-to-date» på alle måter. Bortsett fra en ting, i hvert fall i Kirkenes. Ambulansene er for store for porten inn til parkeringen i kjelleren i kjøpesenteret Amfi, der Kirkenes legesenter ligger i tredje etasje. Og det er litt praktiske utfordringer når pasientene rett som det er skal trilles inn til heisen eller ut fra heisen og inn i ambulansene.

Uverdig

Slik situasjonen er nå, så må de som jobber i ambulansene laste pasientene ute på gata og trille dem inn og rundt til heisen. Når ambulansene skal hente pasienter ved legesenteret, så må de tas ut fra heisen i kjelleren og opp i tredje etasje, der legesenteret holder til. Tidligere kjørte ambulansene inn på anvist plass få meter fra heisen, der pasientene ble trillet inn i ambulansen.

Sverre Tolk i Kirkenes har snakket med flere som reagerer sterkt på at pasienten må være et offentlig skue når de trilles ut og inn av ambulansene til og fra heisen opp til legesenteret.

Løsninger

Flere løsninger har vært vurdert og tenkt på, fra å flytte heisen utendørs eller utvide innkjøringen slik at nyambulansene kommer seg inn i senterkjelleren. Felles for alle løsningene er at de koster penger.

– Vi har jobbet med hvilken løsning vi bør få til for å skjerme pasningene og har en dialog på dette opp mot kommunen. Slik vi ser det så er den beste løsningen en rampe der. Vi håper at dette ordner seg til det beste for pasientene, sier avdelingslederen for ambulansetjenesten i Sør-Varanger, Jan Arne Moen.

De nye ambulansene har også hatt sine utfordringer siden nye Kirkenes sykehus åpnet. Her er garasjene små, men ambulansene klarer akkurat med litt presisjon å få lastet pasienten ut med porten nede.
Les mer om saken hos iFinnmark (krever innlogging)