Hopp til hovedinnhold


– De narkomane blir glemt for kjapt

– De blir overlatt til seg selv med en gang motgiften er satt og de våkner. Det er da noen burde vært der for å følge med. Oppfølginga etter overdoser er for dårlig, mener Foreningen mot stoff på Innherred. Nå vil de ha et eget overdoseteam i Nord-Trøndelag.

Oppfølginga etter overdoser er for dårlig, mener Foreningen mot stoff på Innherred. Nå vil de ha et eget overdoseteam i Nord-Trøndelag, skriver NRK Trøndelag.

Les også: Sånn fungerer det i Trondheim

De siste tolv årene har rundt 50 personer mistet livet på grunn av rus i Innherred-kommunene. Rekve mener at rusproblemene er så alvorlige at Nord-Trøndelag bør få landets andre overdoseteam.

– Vi ser at det er sykehuset som hele tiden blir utkalt, og jeg savner at det blir gitt beskjed til noen som kan komme dit etterpå, sier hun.

Rekve mener at de narkomane i dag blir for kjapt glemt etter at de har blitt reddet fra overdosen.

– De blir overlatt til seg selv med en gang motgiften er satt og de våkner. Det er da noen burde vært der for å følge med, forklarer hun.

– Overdoseteam er viktig

Inge Løvstad jobber i landets eneste overdoseteam. De har holdt til i Trondheim siden 2001, og han kunne gjerne tenkt seg et lignende tilbud i Nord-Trøndelag.

– Vi synes det er viktig. I Trondheim har vi et nært samarbeid med ambulansetjenesten. Vi tar etterarbeidet, men enkelte ganger er vi også først ut til en overdose, og er de som gir motgift, sier han.

Les mer om saken på NRK Trøndelag