Hopp til hovedinnhold


Danmark: Insourcer ambulansedrift og lokker med ekstra månedslønn

En offentlig ambulansetjeneste i Region Syddanmark. Det har flertallet av regionsrådspolitikerne vedtatt å etablere hvis det konkursbegjærte selskapet Bios blir erklært konkurs i skifteretten, ifølge Danmarks Radio.

Bakgrunn: Kaos i dansk ambulansetjeneste
Det vil koste Region Syddanmark 417 millioner kroner å sette i gang.
Les også:  Vår avspasering har plutselig forsvunnet
Region Syddanmark forventer at det blir 20-25 millioner kroner dyrere på årsbasis å drive ambulansetejenesten selv.
Det vil likevel fortsatt være billigere enn under Falck.
For å lokke ambulansearbeidere til en kommende offentlig ambulansetjeneste har Region Syddanmark besluttet å gi en ekstra månedslønn i desember 2017 hvis medarbeiderne er ansatt i regionens egen ambulansetjeneste.
Utover prisen på 417 millioner kroner i året, skal regionen utbetale engangsutgifter for 20-25 millioner kroner. De vil bruke en million på en opprustning av vaktsentralen.
Men selvom det er 20-25 millioner kroner dyrere enn hvad Bios har fått betalt, mener regionsleder Stephanie Lose (V) at det vil lønne seg.
– Ekstrautgiftene vil bli dekket av vår bankgaranti, sier hun.
Responce og Hovedstadens Beredskab skal være med til å få ambulansedriften i god gjenge, skriver TV2 Fyn.
Ifølge regionsformand Stephanie Lose har regionen forhandlinger om at trække på det Falck-eide Responce som allerede kjører i Trekantområdet.
Planen er dessuten å samarbeide med Hovedstadens Beredskab og andre regioner ved å i høyere grad la de andre regionene stå for liggende transporter, mens regionen selv har større fokus på akuttopgaver.
Dessuten vil regionen i dialog med ambulansearbeidere og vaktsentral diskutere om man kan planlegge vaktene mere hensiktsmessig.
Les mer om saken hos Danmarks Radio