Hopp til hovedinnhold
Corpuls i Ambulanse Midt-Norge. Foto: Live Oftedahl


Implementeringsproblemer med Corpuls

Implementeringen av Corpuls sin multimonitor i Ambulanse Midt-Norge (AMN) har ikke akkurat gått rolig for seg. Rett før sommeren måtte de kalle inn alle apparatene rett etter utrullingen.

Ambulanseforum nr. 4 2014. Tekst: Live Oftedahl

– Ved alle systemskifter må man regne med at det blir noe. Til forskjell fra innføringen av MobiMed for åtte år siden hvor vi gikk fra ingenting til masse nye muligheter, var planen denne gangen å utvide til et verktøy som ivaretok både MobiMeds gode funksjoner for hjerteovervåkning og til hele spekteret av det ambulansetjenesten driver med, sier Per Christian Juvkam, fagdirektør i AMN med implementeringsansvar for Corpuls.

Problemet var at overførte 12-kanal EKG («D-EKG») ikke var hadde en kvalitet som tillot sikker tolkning. Kardiologene sammenlignet ytelsen til MobiMed og Corpuls – og var enig med ambulansetjenesten om at det ikke var bra nok.

– Det gikk så langt at vi anså det som en trussel mot pasientsikkerheten en kort periode. Vi hadde et par hendelser hvor vi ikke kunne være sikker på om det var STEMI eller ikke, etter det ble det tatt nokså resolutte grep.

EKG-problem

Bli plussabonnent å få full tilgang til alle våre artikler.