Hopp til hovedinnhold
Airbus helikopter H225 Super Puma. Illustrasjonsfoto: Wikimedia Commons


CHC er tildelt kontrakt på redningshelikopterbase i Tromsø

Justis- og beredskapsdepartementet besluttet onsdag å tildele kontrakt om etablering av en ny sivilt operert redningshelikopterbase i Tromsø og felles operasjon med Sysselmannens helikoptertjeneste på Svalbard til CHC Helikopter Service AS.

Kontraktens varighet er seks år, med mulighet til forlengelse i inntil fire år, samlet sett 10 år, skriver Justis- og beredskapsdepartementet i en nyhetsmelding

Det Stavanger-baserte selskapet CHC Helikopter Service AS er eid av det canadiske selskapet CHC Helicopter. Kampen sto mellom Lufttransport og CHC, skriver iTromsø (krever innlogging).

Det blir Super Puma-helikoptre på den nye basen, melder Teknisk Ukeblad.

Nærmere bestemt Airbus Helicopters AS332L1 Super Puma, opplyser Per André Rykhus, som leder CHC Helicopter Services operasjoner i Norge.

CHC driver også basen i Florø ut 2022, deretter skal 330 skvadronen igjen overta med nye AW101-helikoptre.

Kontrakten har en samlet verdi på inntil 1,860 milliarder kroner for avtaleperioden frem til 2028.

Den planlagte nye basen i Tromsø skal ha tilsvarende nivå som landets øvrige redningshelikopterbaser, med døgnkontinuerlig tilstedevakt og 15 minutters beredskap.

Anbudskonkurransen viste at en felles leverandør og felles operert base for Tromsø og helikoptertjenesten for Sysselmannen vil gi økonomiske og kvalitetsmessige fordeler. Det legges derfor opp til en slik løsning, med forbehold om Stortingets samtykke.

Det tas sikte på idriftsetting av den nye basen i løpet av 2022.