Hopp til hovedinnhold


Bygget ambulansestasjon på dugnad – nå får de pris

Eva Håheim Pedersen som er direktør ved Finnmarkssykehuset delte ut fire priser til ansatte under årets juletale, skriver iFinnmark.

I år var det fem stykker som fikk dele på HMS-prisen.

Ronny Harjo, Skjalg Holand, Ørjan Olsen, Dan Weie og Mari Ann Øien på Kjøllefjord Ambulanse ble årets vinnere for helse, miljø og sikkerhet. Gjengen fikk prisen fordi de har jobbet for å bedre samholdet og arbeidsmiljøet.

I begrunnelsen for prisen står det at «De har jobbet på fritiden og i arbeidstiden, en periode som har vært fylt med oppturer og nedturer, diskusjoner og konstruktivitet. Det har skapt engasjement og samhold. De har hatt fokus på HMS hele tiden, og det har ikke vært skader større enn at det kunne fikses med plaster. De som får årets HMS-pris har vært med på å bygge sin egen arbeidsplass. Da det ikke var penger nok til å finansiere ambulansestasjon, så bestemte de seg for å gjøre prosjektet på dugnad».

Forskningsprisen gikk til Torben Wisborg som er professor og overlege på anestesiavdelingen i Klinikk Hammerfest.
Han fikk prisen for at han har vært og er en av søylene i forskningen i Finnmarkssykehuset HF, og tildeles Finnmarkssykehusets forskningspris for sin mangeårige forskning.
Les mer om saken hos iFinnmark