Hopp til hovedinnhold


Busstragedien: Lege tvunget til å velge hvem som fikk overleve

38 ble drept i italiensk busstragedie: Lege måtte treffe umulige valg på ulykkesstedet, skriver det danske Ekstra Bladet.
38 mennesker mistet livet etter at en full bus styrtet ut fra en viadukt på  A16, motorveien i Campania-regionen i Italia.
Ulykken skjedde søndag kveld på en strekning med mye fjell mellom Monteforte Irpino og Baiano, cirka 250 kilometer sør for Roma. Først kolliderte bussen med flere biler, før den styrtet  30 meter ned i avfgrunnen.
Det første ambulansepersonellet på stedet ble møtt av grufulle syn.
33 lå omkommet inne i bussen, mens tre personer var blitt mast under bussen. Blant de omkomne lå kvestede folk, som levde fremdeles - deriblant barn.
– Folk som klaget over smerter, var omringet av døde, sier lege Maurizio Abbenante til det italienske mediet Repubblica.
Det tvang legen til å foreta umulige valg på ulykkesstedet.
– Det handlet om å danne seg et overblikk over hvilke personer som ut fra en legefaglig vurdering kunne reddes, og deretter hjelpe dem fri, forklarer han  i tv-innslaget.
Ti personer er fortsatt innlagt med skader på det lokale sykehuset. Tre av dem, inklusiv et barn, er i kritisk tilstand.
Bussjåføren mistet livet i ulykken. En obduksjon vil vise om han har hatt noen helsemessige problemer som kan ha utløst ulykken.
Les mer om saken hos Ekstra Bladet