Hopp til hovedinnhold


Brukte traktoren som ambulanse

Kjell Losen (54) fra Kvål måtte kjøre første del av syketransporten i traktor fordi ambulansen ikke klarte å komme fram på det glatte føret.

Kjell Losen (54) fra Kvål måtte kjøre første del av syketransporten i traktor fordi ambulansen ikke klarte å komme fram på det glatte føret, skriver Trønderbladet.

- Ambulansen torde ikke kjøre ned Eidsmobakken. Det var råglatt. Kjell måtte sette seg i traktoren og kjøre fram til ambulansen, sier kona Tove (50).

Ventet på ambulansen
Det var rundt midnatt søndag at Kjell Losen fikk sterke magesmerter.

- Jeg ringte 113 i 03-tida, og de sa at de skulle sende ambulanse med lege, sier Kjell.

En ansatt på vaktsentralen ringte Kjell flere ganger for å høre hvordan det gikk med ham, og hun fortalte etter hvert at ambulansen sto på fylkesveien.

- De hadde prøvd å legge på kjettinger, men klarte ikke å komme seg videre. Kjell sa da at han har traktor, og de spurte om jeg kunne kjøre den. Jeg hadde aldri sett meg råd å kjøre traktoren, og jeg har aldri prøvd å starte en, sier Tove.

Kjell bestemte seg for at han skulle sette seg i traktoren og kjøre fram til ambulansen.

Bare blankis
- Jeg satt jo der likevel, og jeg tenkte at det ville bli bedre etterpå. Det var bare blankisen og det var så vidt jeg kom meg fram med traktoren. Hadde jeg ikke lyktes å komme meg fram med traktoren, ville jeg ikke ha klart å gå. Da måtte de ha brukt helikopter, sier Kjell.

Vel framme ved ambulansen ble han lagt på båre, og han fikk høre at det ikke var hverdagskost at syke kjører traktor fram til ambulansen.

Les mer om saken i Trønderbladet