Hopp til hovedinnhold


Brannstasjon utsatt for hærverk

Noen har brutt seg inn på byggetomta til den nye brannstasjonen på Sluppen i Trondheim og fylt ventilasjonsanlegget med hvitt pulver, skriver Adressa.
Hadde man ikke oppdaget det hvite pulveret før ventilasjonsanlegget ble satt i drift, kunne i verste fall åpningen av stasjonen ha blitt utsatt.

– Det som har skjedd er hærverk eller sabotasje, vi er ikke helt sikre. Noen har tatt en kniv og hugget hull i en nymontert luftkanal som går ned til soveavdelingen i brannstasjonen. Det er laget flere hull, slik at de ikke skulle vises. Deretter har de tømt et pulverapparat i ventilasjonsanlegget, forklarer Bård Iversen, avdelingsleder på ventilasjon i Trønderblikk. Selskapet har ansvaret for ventilasjonen i den nye brannstasjonen..

Kunne blitt utsatt

Sabotasjen eller hærverket ble oppdaget i forrige uke. Iversen forteller at det er utført utenfor arbeidstid av noen som har kjennskap til bygg og anlegg.

Iversen forteller at ekstrakostnaden med å ferdigstille brannstasjonen om ventilasjonsanlegget hadde blitt slått på før pulveret var fjernet, kunne blitt på alt fra 100 000 til én million kroner.

I stedet har Trønderblikk blitt nødt til å sette av to mann som i en hel uke må jobbe utelukkende med rengjøring av ventilasjonssystemet, samt et kjølebatteri og et aggregat. I tillegg må deler av luftsjakten som ble ødelagt under innbruddet skiftes.

Les mer om saken hos Adressa