Hopp til hovedinnhold
Illustrasjonsfoto: Therese B. Kirkesæther


Brakk armen til ambulansearbeider: Dømt til sju måneders fengsel

Mannen må også betale 31 000 kroner i skade- og oppreisningserstatning til ambulansearbeideren.

Det var i fjor sommer at den fornærmede ambulansearbeideren rykket ut til en pasient som var overstadig berusa.

Uten foranledning gikk tiltalte til angrep på ambulansearbeideren som brakk armen som følge av voldshandlingen. Ambulansearbeideren fikk også et knyttneveslag i magen under angrepet.

Han holdt ambulansearbeideren i et så hardt tak at vedkommende ikke kom seg løs på egen hånd. Makkeren til ambulansearbeideren og tiltaltes venninne fikk tiltalte bort fra fornærmede.

Politiet ankom kort tid etterpå, men på et tidspunkt gikk tiltalte igjen til angrep på ambulansearbeideren. Mannen ble påsatt håndjern, og kjørt i ambulansen til sykehuset for videre undersøkelser.

Husker ikke hva som har skjedd

Tiltalte fortalte i retten av han ikke husker hendelsen som en følge av høyt alkoholinntak denne kvelden, men han erkjente straffeskyld.

I tillegg til overfallet i ambulansen sto mannen tiltalt for å ha truet en person ved to anledninger.

Første gang trusselen ble framsatt var det direkte til vedkommende, i det andre tilfellet gikk trusselen via en politibetjent. Den siste gangen skal han også ha slått tre personer utenfor en kiosk i fylla.

Den tiltalte mannen erkjente kun en av truslene han var tiltalt for.

Aktor la ned påstand om at vedkommende skulle dømmes til fengsel i ni måneder, og bistandsadvokaten la ned påstand om erstatning på 11 000 kroner, samt oppreisning til ambulansearbeideren.

Retten var ikke i tvil om at mannen hadde forårsaket to brudd i håndleddet til ambulansearbeideren som ble sykemeldt etter voldshandlingen.

Mannen ble dømt til sju måneders fengsel, samt til å betale 11 000 i skadeerstatning og 20 000 kroner i oppreisningserstatning til fornærmede.