Hopp til hovedinnhold


– Bør ha akuttberedskap

Medisinsk leder Sindre Mellesmo ved Norsk Luftambulanse på Dombås slår fast at Tynset og resten av Fjellregionen bør ha akuttmedisinsk beredskap, skriver Østlendingen.
Bakgrunn: Bekymret for akuttmedisinsk beredskap og – Vi merker bekymring blant pasienter og ansatte
Han fastslår at Tynset sjukehus har vært og er et robust lokalsjukehus med gode 1.-linjetjenester som gjør gode vurderinger.

God samarbeidspartner

– I mine 25 år ved luftambulansen på Dombås har Tynset sjukehus vært en god samarbeidspartner og konstant faktor som representerer en viktig beredskap og trygghet for befolkningen i regionen. Det er et langt dalføre med lange avstander til alternative ressurser. Selv om mange likevel må til store medisinske sentre bør det etter min mening være et stabiliserende akuttilbud i distriktet, sier Mellesmo.
Om akuttberedskapen skal opprettholdes ved et lokalsjukehus, eller som et robust medisinsk senter, overlater han til helsepolitikere og fagpersonell å ta en åpen og seriøs diskusjon om.
Men Mellesmo poengterer at behandlingstilbudet må vurderes opp mot hvor legevakten skal plasseres og den øvrige kommunehelsetjenesten i området.
– Alt dette henger nøye sammen, men Fjellregionen er sentral i forhold til turisme, primærnæringer og trafikk. Derfor mener jeg at det må være en 1. linjeberedskap for akutte tilfeller i en eller annen form, understreker han.
Les mer om saken hos Øslendingen