Hopp til hovedinnhold


Ble helt forferdet da hun kontaktet 113

– Jeg trodde ikke at det var mulig, sier Bente Arntzen til Avisa Nordland.

Bente Arntzen gikk onsdag kveld igjennom Glasshuset i Bodø. Lederen for lokalavdelingen av Landsforbundet mot stoffmisbruk, sier hun fikk seg en opplevelse med AMK-sentralen som hun helst skulle vært forruten.

Da hun kontaktet 113-sentralen for å få dem til å bistå en sterkt beruset mann, som lå hjelpeløs i sitt eget oppkast, sier hun at hun fikk beskjed om at han var et kjent navn, de ikke ønsket å ta med seg.

– Jeg trodde ikke at det var mulig. Det er helt forferdelig. At man ikke blir hørt, fordi han ikke hadde et navn som passet dem er grusomt. Hva hadde skjedd hvis han hadde sovnet inn og dødd? spør hun seg.

Ifølge Arntzen skal mannen ha inntatt Sobril, hasj og alkohol. Det kan være en farlig blanding.

Når Sobril mikses med alkohol kan det gi sjokktilstander, og man kan havne i koma, ifølge Felleskatalogen.

Tryglet om hjelp

Etter at mannen skal ha blitt avvist hos AMK ringte Arntzen videre til politiet. Der fikk hun heller ikke hjelp, men de oppfordret henne til å sende mannen av gårde med en drosje.

– Han tryglet meg om å ikke gå fra ham. Han fortalte meg at han var kjempesyk, sier hun.

Arntzen hadde ingen planer om å forlalte den berusede mannen før han fikk hjelp. Hun ringte derfor opp igjen til 113-sentralen, og fortalte strengt at de ikke hadde lov til å nekte å ta med seg vedkommende.

Da fikk hun beskjed om at alle biler var ute, og at de kunne komme når en bil ble tilgjengelig.

– Alle har rett på hjelp

Ambulansen kom først 45 minutter etter første telefonsamtale. Mannen ble ikke lagt på en båre, men måtte selv gå for egen maskin, ifølge henne.

Les mer om saken hos Avisa Nordland