Hopp til hovedinnhold


Bestemte oss for å hjelpe

En bonde, kommunens ordfører, to brannmenn, en bond og en soldat vandret inn i tåkehavet for å redde skadet mann da redningshelikopteret og luftambulansen slet i tåka, melder Nordlys.
Les også i Nordlys: Den erfarne overlegen gir skryt til de frivillige: – Aldri opplevd lignende  Gjennom 15 år i redningstjenesten har overlege Harald Stordahl opplevd mye. Men aldri en slik frivillig innsats som natt til søndag.
– Det var en fantastisk opplevelse. Da vi forlot pasienten på UNN i Harstad, sa jeg til ham at han alltid burde tenke tilbake på de lokale folkene når han tenkte på denne episoden, sier Stordahl til Nordlys.
Lørdag kveld og natt til søndag pågikk det en dramatisk redningsaksjon på Melåa i Kvæfjord kommune.
En mann ringte inn til AMK-sentralen og meldte at han hadde falt i et bratt elveleie, og han skal ha klaget på smerter i hofta. AMK sendte ut ambulansehelikopteret fra Evenes flyplass, og Hovedredningssentralen bidro med et Sea King redningshelikopter.
– Vi satt i Austerfjorden og så at helikopterne slet i tåka, og bestemte oss for å hjelpe, sier Harald Larsen til Nordlys.

Frivillig

Flere frivillige som har tilhørighet i Austerfjorden som bestemte seg for å gå ned til ambulansehelikopteret for å høre hva som sto på. Da de fikk høre at en godt voksen mann lå skadet oppe i fjellsida, bestemte de seg for å gå opp og finne han. Etter hvert kom to til opp, og sammen med dem fulgte en redningsmann og en lege.
– Da vi først kom oss opp i fjellet fant vi han ganske raskt, sier Geir Ove Ingebrigtsen, som også meldte seg frivillig.
– Vi var seks frivillige, pluss lege og redningsmann. Så mange måtte vi være for å få han ned. Redningsmannen hadde med seg ei båre som vi brukte. Terrenget var veldig ulent, og mannen ville ikke klart å gå ned, sier Ingebrigtsen.
Les mer om saken hos Nordlys