Hopp til hovedinnhold


– Berget livet

Svenn Ole Fosshaug (63) fra Vik på Rolla er ikke i tvil om at årsaken til at han lever i dag skyldes en påståelig ambulansearbeider som fikk han sendt til UNN Harstad i stedet for inn på aldershjemmet som legen anbefalte, melder Nordlys.

I romjula i fjor falt Fosshaug om. Det var hjertet som sviktet. Han ble hentet i all hast av ambulanse og kjørt til helsesenteret i Hamnvik. Her ble han undersøkt av lege, og i følge han selv henvist til gamlehjemmet.

– Jeg var så dårlig at jeg selv ikke helt oppfattet hva som foregikk. Det jeg fikk med meg var at legen mente at jeg skulle legges inn på aldershjemmet i Hamnvik. Jeg har i etterkant fått høre at ambulansearbeideren hadde protestert både en, to og tre ganger før legen gikk med på å sende meg til UNN Harstad, forteller Fosshaug til Hålogaland avis.

Gjensyn

Det som videre skjedde var at han ble liggende i fem dager på intensiven ved UNN Harstad. Her fikk han også bekreftet at han ikke var særlig sprek da han ble lagt inn. For å si det mildt. I forrige uke fikk han endelig truffet igjen ambulansearbeideren som han mener reddet livet hans i romjula i fjor.

– Jeg møtte han på ferga over fra Sør-Rollnes, og benyttet anledningen til å takke han på det varmeste for at han hadde handlet som han gjorde da jeg fikk hjertetrøbbelet. Jeg er ikke i tvil om at han reddet livet mitt, og er den direkte årsaken til at jeg i dag kan stå her og fortelle om det som skjedde, sier Svenn Ole Fosshaug. 

Les mer om saken hos Nordlys