Hopp til hovedinnhold


Berger ambulansen i Snåsa

Ordfører Vigdis Hjulstad Belbo stråler om kapp med tillitsvalgt Einar Ånonli etter at det ser ut til at ambulansen i Snåsa endelig er trygg.

Ordfører Vigdis Hjulstad Belbo stråler om kapp med tillitsvalgt Einar Ånonli etter at det ser ut til at ambulansen i Snåsa endelig er trygg, skriver Trønder-Avisa.

– Dette var virkelig bra. Det er en veldig god nyhet at vi berger ambulansen, sier ordføreren når Trønder-Avisa ringer henne.

Snåsningene har reist seg med et stort engasjement etter at en arbeidsgruppe i helseforetaket foreslo å legge ned ambulansestasjonen i kommunen.

– Innbyggerne har engasjert seg voldsomt i denne saken, og det tror jeg har medvirket til dette utfallet. Ambulansen her i Snåsa er en viktig trygghet i lokalsamfunnet. Flytting til Steinkjer eller Grong ville ført til lenger reisetid, og en mer usikker situasjon, sier Hjulstad Belbo.

Legevaktsamarbeidet gjør at kommunen kunne blitt uten helsepersonell i store deler av døgnet dersom ambulansen forsvant.

Frustrert

Einar Ånonli mener ambulansestasjonen er avgjørende for tryggheten for folk i kommunen. Han er tillitsvalgt ambulansearbeider i kommunen.

– Folk sier til oss at de har vært frustrert over at ambulansen i Snåsa skulle være truet nok en gang. Folk er lei av det, og vi ansatte synes også det har vært nok. Vi har vært redd for arbeidsplassene våre, sier Ånonli.

Ambulansen i Snåsa har også blitt vurdert slått sammen med nabokommuner tidligere. Nå håper Ånonli at kniven på strupen er borte for godt.

Seks mill. ekstra
Helse Nord-Trøndelag kan få seks millioner kroner i ekstrakostnader dersom ambulansedriften blir offentlig.

Det opplyser administrerende direktør Arne Flaat i Helse Nord-Trøndelag.

– Vi regner med at driften blir fem-seks millioner kroner dyrere. Det er hovedsakelig økte pensjonskostnader som utgjør forskjellen, sier Flaat.

I tillegg må Helse Nord-Trøndelag investere rundt 30 millioner kroner i nye ambulansebiler dersom de skal overta driften selv.

Ambulansene i Nord-Trøndelag koster rundt 110 millioner kroner årlig. I morgen skal styret i Helse Nord-Trøndelag gi sin innstilling i saken, som avgjøres av Helse Midt-Norge.

Les mer om saken i Trønder-Avisa