Hopp til hovedinnhold


Bergensere glade for å bli reddet

De to 25-åringene fra Bergen kom til et sted med «snøfonner på alle kanter» og null sikt. Da ringte de AMK. - Vi følte vi ikke kom oss videre, sier en av mennene.

De to 25-åringene fra Bergen kom til et sted med «snøfonner på alle kanter» og null sikt. Da ringte de AMK. - Vi følte vi ikke kom oss videre, sier en av mennene, skriver Bergens Tidende.

- Vi sto nedenfor Vossaskavlen. Vi skulle opp og over den, og så videre til Kaldevasshytta, sier den ene av 25-åringene til bt.no rundt midnatt skjærtorsdag.

- Så kom vi til et sted der det bare var snøfonner på alle kanter. Vi følte vi ikke ville komme oss videre og mente det var lurt å varsle noen. Det var mye vind og mye snø. Og dårlig sikt. Sikten var hovedutfordringen, sier bergenseren.

Klokken 17.45 torsdag mottok AMK en mobiltelefon fra de to.

- Vi hadde med oss spade og kunne gravd oss ned. Men det er ikke sikkert det hadde vært så veldig greit å overnatte ute. Soveposene våre var ikke de varmeste, og vi manglet liggeunderlag, sier bergenseren.

- Hadde nok klart oss

Kameratene ønsker ikke bilde eller navn på nettet.

- Vi opplevde ikke at det var dramatisk. Det blir rart for oss å blåse det opp noe mer. Da vi ble funnet av Røde Kors, hadde vi klart å komme oss ned fra de vanskelige stedene. Vi hadde nok klart oss. Men det var veldig hyggelig å møte folk, vedgår 25-åringen.

Roser Røde Kors

De to turkameratene skryter av letemannskapene og Røde Kors.

- Vi setter veldig pris på den tjenesten Røde Kors har i påsken. Det er betryggende å vite at de er der.

De to 25-åringene har ikke mye erfaring fra vinterfjellet.

Les mer om saken hos Bergens Tidende