Hopp til hovedinnhold


Ber spesialsykepleiere melde seg til tjeneste

NORWAC trenger spesialsykepleiere til innsats i Gaza, melder NTB. Og svenske Røde Kors har nå sendt ti ambulanser inn i Gaza. De blir tatt i bruk umiddelbart.

shifahospital425NORWAC trenger spesialsykepleiere til innsats i Gaza, melder NTB. Og svenske Røde Kors har nå sendt ti ambulanser inn i Gaza. De blir tatt i bruk umiddelbart.

Det har vært en stille natt i Gaza for første gang på lenge, etter at en ukes våpenhvile ble innført. Tapstallene er nå 1340 palestinere, 460 barn og 106 kvinner i følge FN. 5320 er såret, 1855 av dem barn og 795 kvinner. Israelerne har mistet 13, hvorav fire ble drept i egne rakettangrep.

Bidrag til gjenoppbygging
Nå starter gjenoppbyggingen, som vil koste milliarder av kroner. Svenske Røde Kors har hatt en innsamlingsaksjon for å kunne gi ti ambulanser til befolkningen i Gaza. Hittil har de fått inn penger til fem.

- Siden behovet er så stort akkurat nå har vi lagt ut penger ved å ta i bruk et katastrofefond, for å kunne kjøpe ambulansene, sier  Christer Zettergren, generalsekretær i svenske i Røde Kors.

Les hele: Ambulanserna på väg til Gaza (Röda Korsets hjemmesider)

Den norske humanitære organisasjonen NORWAC trekker alle sine leger ut av Gaza og sender spesialsykepleiere inn. Organisasjonen ber om at flere spesialsykepleiere melder seg.

Dreiningen fra leger til sykepleiere skjer etter oppfordring fra de lokale helsemyndighetene.

- Nå håper vi at norske spesialsykepleiere som ønsker å gjøre en innsats for oss, melder seg så raskt som mulig, sier organisasjonens koordinator John Eivind Jensen til NTB.

Ambulansesjåfør
Abed Sharafi en ambulansesjåfør forteller mandag at han har hjulpet til med å hente ut femten kropper, kvinner og barn, fra husruiner.

- De var så ødelagte og oppløste at vi ikke kunne skille gutter fra jenter. Noen hadde ligget i femten dager, forteller han, til Al Jazeera.

Tidligere saker i Ambulanseforum:

Gasa: 30 ambulanser truffet

11 helsearbeidere drept

Røde Kors krever umiddelbar tilgang til sårede

Israel angriper helsearbeidere

Svenske Røde Kors gir ambulanser til Gaza

Norges Røde Kors gir ambulanser til Gaza