Hopp til hovedinnhold
AMBULANSEKAPRING: En bevæpnet mann stjal en ambulanse i Oslo, og ble pågrepet. Flere kjøretøy og personer skal ha blitt påkjørt av ambulansen før den ble stanset. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix (2019)


Rettssak neste uke: Ber om forvaring av ambulansekapreren (33)

33-åringen som er tiltalt for drapsforsøk med en kapret ambulanse på Torshov, utgjør en så stor trussel at det kan være nødvendig med forvaringsdom.

Det mener påtalemyndigheten, ifølge Avisa Oslo.

Det hele startet i 12.30-tiden med en melding til nødetatene om en trafikkulykke på Rosenhoff. En Saab stasjonsvogn hadde truffet kanten på en rundkjøring, trillet rundt og endt på taket.

Da politi- og ambulansefolkene kom til ulykkesstedet, rettet den 33 år gamle sjåføren en ladd, avsagd hagle mot dem. Så satte han seg i ambulansen og kjørte fra stedet i høy fart.

Deretter fulgte en vill ferd gjennom flere gater på Torshov – før ambulansen til slutt ble stanset ved at en ambulanse krasjet inn i den i Krebs gate. (Red.anm.: Her står det at det var to politibiler som krasjet inn i den. Faktum er at det var en ambulanse.)

33-åringen er tiltalt for sju drapsforsøk – blant annet ved at han kjørte ned en barnevogn med tvillinger. Andre personer måtte kaste seg unna for å unnslippe ambulansen.

Mandag starter den tre uker lange rettssaken mot ambulansekapreren i Oslo tingrett, der påtalemyndigheten allerede har varslet påstand om forvaring. 

– Det er blant annet med støtte i sakkyndiges erklæring om voldsrisiko, sier statsadvokat Alvar Randa, aktor i saken.

De sakkyndige som har observert 33-åringen, har konkludert med at han er strafferettslig tilregnelig. I sin rapport konkluderer de likevel med at han tilhører en gruppe som har forhøyet risiko for nye voldshandlinger, knyttet til omfattende rusproblemer.

Nekter skyld for drapsforsøk

Det har ikke lyktes for Avisa Oslo å få en kommentar fra mannens forsvarer, advokat Øyvind Bergøy Pedersen. Tidligere har han uttalt at hans klient ikke bestrider hendelsesforløpet som er beskrevet i tiltalen, men at han nekter straffskyld for drapsforsøk.