Hopp til hovedinnhold


Bekymret fylkeslege krever daglige Ahus-rapporter

Tirsdag ettermiddag var situasjonen igjen svært vanskelig på Ahus. Sykehuset ba da andre sykehus på Østlandet om å ta imot ambulanser med pasienter som skulle ha gått til sykehuset – rett og slett fordi det ikke var plass til flere.

Tirsdag ettermiddag var situasjonen igjen svært vanskelig på Ahus. Sykehuset ba da andre sykehus på Østlandet om å ta imot ambulanser med pasienter som skulle ha gått til sykehuset rett og slett fordi det ikke var plass til flere, skriver TV2 nyhetene.

Ahus overtar nå 160.000 nye, potensielle pasienter i forbindelse med nedleggelsen av Aker sykehus i Oslo.

I dag ble ledelsen ved sykehuset kalt inn på teppet til en bekymret fylkeslege i Oslo og Akershus, Petter Schou.

– Ja, bekymret er jeg, og det tror jeg er en bekymring jeg deler med sykehuset selv og alle dem som jobber der, sier Schou til TV 2.

I flere timer diskuterte man situasjonen ved sykehuset, som etter nyttår har hatt opptil 27 pasienter liggende i korridorene, fordi det ikke er plass til dem.

V 2 omtalte også før helgen at en alvorlig syk pasient fikk hjerte- og pustestans i korridoren på lungeavdelingen ved Ahus.

Det skal rett og slett ikke ha vært fysisk plass til å behandle vedkommende med en pustemaskin. Heldigvis fikk man gjenopplivet pasienten.

Sykehuset har nå selv rapportert hendelsen til fylkeslegen, som har opprettet tilsynssak.

Fylkeslegen frykter at flere alvorlige hendelser kan inntreffe på sykehuset, som nå opplever en stor tilstrømming av pasienter, samtidig som de har for få ansatte.

– Ja, det tror jeg du kan regne med som nesten helt sikkert, sier Schou til TV 2.

Les mer om saken på TV2-nyhetene